
Μελιτζάνες με κρέας μοσχάρι, υπέροχο φαγητό καλοκαιρινό
Μελιτζάνες με κρέας μοσχάρι, υπέροχο φαγητό καλοκαιρινό.
Ένα πολύ νόστιμο καλοκαιρινό φαγητό σε όσους αρέσουν οι μελιτζάνες.
1 κιλό μοσχάρι ποντίκι η λαιμός σε μερίδες
8 μελιτζάνες σε μεγάλους κύβους κομμένες
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
4 πιπεριές κομμένες στα 8
ελαιόλαδο λίγο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
κόκκινο και καπνιστό
1 κύβο βοδινό
1 κουτί χυμό ντομάτα
1 κουταλάκι γεμάτο πελτέ
6 με 8 μελιτζάνες κομμένες σε χοντρά κομμάτια
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο μπόλικο τις μελιτζάνες και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν και τις αφήνουμε στην άκρη για το τέλος αφού βράσει το κρέας. Σοτάρουμε το κρέας να ροδίσει στην χύτρα, προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, τα γυρνάμε και αυτά λίγο στο ελάχιστο λάδι που βάλαμε.

Προσθέτουμε την ντομάτα και τα υπόλοιπα μπαχαρικά και 1 ποτήρι νερό, ίσα ίσα να σκεπαστεί το κρέας και βράζουμε στην χύτρα για 55 λεπτά η μιάμιση ώρα σε κατσαρόλα που βλέπουμε να μην σωθεί το ζουμί τους, θέλουμε να δέσει. Χωρίς τις μελιτζάνες που θα μπούνε στο τέλος

Αφού έχει βράσει το κρέας μας και μαλακώσει προσθέτουμε τις μελιτζάνες μας, κουνάμε την κατσαρόλα και αφήνουμε 10 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του. Δεν τις βράζουμε τις μελιτζάνες με το κρέας, το κρέας μόνο του! Στο τέλος προσθέτουμε τις μελιτζάνες...

Καλή απόλαυση!






















