Μελιτζάνες παρμιτζιάνα Parmigiana di melanzane

Μελιτζάνες παρμιτζιάνα Parmigiana di melanzane

Η Παρμιτζιάνα είναι ένα ιταλικό πιάτο που παρασκευάζεται με τηγανητή ή ψητή  μελιτζάνα σε στρώσεις με τυρί και σάλτσα.

Εγώ το έφτιαξα πρώτη φορά και μας άρεσε πολύ.

Εύκολο στην παρασκευή του.

Την ποσότητα την προσαρμόζετε μόνοι σας ανάλογα τα άτομα που θα φάνε.

Εγώ έφτιαξα για 4 άτομα (μεγάλες μερίδες).

Δεν βρήκα λευκή μοτσαρέλα μαλακιά και έβαλα φέτα αλλά νομίζω πως με την λευκή μοτσαρέλα θα ήταν πιο νόστιμο το φαγητό!

Υλικά

4 μελιτζάνες χοντρές κομμένες σε φέτες
1 κουτί μεγάλο σάλτσα ντομάτας Pumaro 500 γρ
2 με 3 κεφαλάκια στρόγγυλα μαλακιά μοτσαρέλα (λιώνει ωραία)
ή 350γρ τυρί φέτα (δεν λιώνει)
200γρ μοτσαρέλα κίτρινη τριμμένη
150γρ παρμεζάνα τριμμένη
λίγο ελαιόλαδο
λίγο αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
βασιλικό φρέσκο ή αποξηραμένο
μισό ποτήρι νερό
4 σκελίδες σκόρδο περασμένες στο πατητήρι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κόβουμε τις πλυμένες μελιτζάνες μας σε χοντρές φέτες και αραδιάζουμε σε χαρτί ψησίματος με λάδι και αλάτι.

  • Τις ψήνω στο γκριλ του φούρνου στους 250 βαθμούς για 10 με 15 λεπτά από κάθε πλευρά.

  • Βάζουμε λίγη σάλτσα στον πάτο του πυρέξ ή ταψιού μας εδώ 28εκ. Από πάνω μία στρώση μελιτζάνες.

  • Μετά σάλτσα, τυρί και τριμμένη μοτσαρέλα και λίγη παρμεζάνα, πιπέρι, λίγο σκόρδο.

  • Ξανά μελιτζάνες, σάλτσα, τυριά, το υπόλοιπο σκόρδο.

  • Τέλος παπαλίζουμε με τα τριμμένα τυριά που κρατήσαμε, λάδι, νεράκι, πιπέρι , πάπρικα και βασιλικό.

  • Ψήσιμο στους 200 βαθμούς αέρα για 40 με 45 λεπτά περίπου.

  • Καλή απόλαυση!