
Μελιτζανάκια γεμιστά τουρσί της Reggina Filippou
Μελιτζανάκια γεμιστά τουρσί της φίλης Reggina Filippou, μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Ευχαριστούμε!
30 μελιτζανάκια μικρά
30 κλωνάρια σέλινο
για την γέμιση
4 καρότα τριμμένα
φύλλα σέλινου ψιλοκομμένα
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 πιπεριές φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 πιπεριές πράσινες ψιλοκομμένες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χαράζουμε τις μελιτζάνες στην μία πλευρά. Σε κατσαρόλα βάζουμε 6 ποτήρια νερό, δυο κουταλιές αλάτι, δυο ποτήρια ξίδι και βράζουμε. Ρίχνουμε τις μελιτζάνες, τις σκεπάζουμε με ένα πιάτο και βράζουμε για 4 λεπτά. Τις βάζουμε σε σουρωτήρι. Στο ίδιο νερό βράζουμε τα κλωνάρια του σέλινου για 4 λεπτά. Το νερό το κρατάμε.

Ανακατεύουμε τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και τις δένουμε με τα κλωνάρια σέλινου. Τις βάζουμε σε βάζο σφιχτά την μια με την άλλη και τις σκεπάζουμε με το νερό που έχουμε κρατήσει. Στην επιφάνεια ρίχνουμε λίγο λάδι και τις κλείνουμε.

Μπορούμε να τις φυλάξουμε εκτός ψυγείου σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Μετά από μια εβδομάδα είναι έτοιμες. Διατηρούνται ένα χρόνο. Τις σερβίρουμε με λάδι.






















