
Μελιτζανοσαλάτα σπιτική , ελαφριά και νόστιμη
Μελιτζανοσαλάτα σπιτική, ελαφριά και νόστιμη.
Εύκολη στην παρασκευή της.
Για περισσότερη νοστιμιά ψήνουμε και 2 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης και αφού τις ψιλοκόψουμε ή αλέσουμε τις προσθέτουμε στην μελιτζανοσαλάτα.
Ταιριάζει και ο μαιντανός ψιλοκομμένος.
Μελιτζάνες χοντρές στρόγγυλες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύδι
σκόρδο φρέσκο ή σκόνη
ρίγανη
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε και αραδιάζουμε σε ένα ταψί μελιτζάνες όσες θέλουμε.

Ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30 έως 45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. Τις γυρνάμε ενδιάμεσα.

Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση και την αδειάζουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε την ψίχα σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά της.

Κόβουμε με μαχαίρι την ψίχα δύο τρεις φορές και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο κατά βούληση, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η μελιτζανοσαλάτα μας.

Με πιπεριές Φλωρίνης και μαιντανό.






















