Μελιτζανοσαλάτα σπιτική , ελαφριά και νόστιμη

Μελιτζανοσαλάτα σπιτική, ελαφριά και νόστιμη.

Εύκολη στην παρασκευή της.

Για περισσότερη νοστιμιά ψήνουμε και 2 μεγάλες πιπεριές φλωρίνης και αφού τις ψιλοκόψουμε ή αλέσουμε τις προσθέτουμε στην μελιτζανοσαλάτα.

Ταιριάζει και ο μαιντανός ψιλοκομμένος.

Υλικά

Μελιτζάνες χοντρές στρόγγυλες
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
ξύδι
σκόρδο φρέσκο ή σκόνη
ρίγανη

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε και αραδιάζουμε σε ένα ταψί μελιτζάνες όσες θέλουμε.

  • Ψήνουμε στον φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς για 30 έως 45 λεπτά ανάλογα το μέγεθος. Τις γυρνάμε ενδιάμεσα.

  • Κόβουμε την μελιτζάνα στην μέση και την αδειάζουμε με ένα κουτάλι και βάζουμε την ψίχα σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά της.

  • Κόβουμε με μαχαίρι την ψίχα δύο τρεις φορές και προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, σκόρδο κατά βούληση, ελαιόλαδο και ξύδι. Ανακατεύουμε καλά και έτοιμη η μελιτζανοσαλάτα μας.

  • Με πιπεριές Φλωρίνης και μαιντανό.