Μηλόπιτα αφράτη σκεπασμένη με κράμπλ

Μηλόπιτα αφράτη σκεπασμένη με κράμπλ

Αγαπώ τις μηλόπιτες, ειδικά τις τύπου γερμανικές.

Με άρωμα λεμόνι και μπόλικο crumble η streusel σκεπασμένη.

Από μήλα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποια θέλετε ανάλογα πόσο γλυκιά θέλετε την μηλόπιτα.

Εγώ έβαλα εδώ 5 μήλα φούτζι και 4 ξινόμηλα.

Για ταψί 28εκ.

Υλικά

Για την βάση
125γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
150γρ ζάχαρη
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ 10γρ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την γέμιση
8 με 10 μήλα κομμένα στα 8
3 κουταλιές σούπας ζάχαρη απλή ή καστανή
1 κουταλάκι κανέλα
χυμό από 1 λεμόνι
( αν θέλουμε βάζουμε και σταφίδες) εγώ δεν έβαλα

Για τα κράμπλ από πάνω
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ ζάχαρη
170 κρύο βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας . Τα περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε να πάει παντού.

  • Χτυπάμε όλα τα συστατικά της βάσης , ζύμης μας. Πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και μετά όλα τ άλλα.

  • Απλώνουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί 26 η 28 εκ.

  • Αραδιάζουμε στην σειρά τα μήλα μας.

  • Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη και κανέλα.

  • Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για το κραμπλ μας.

  • Θα γίνει σαν σκόνη και μετά το ζυμώνουμε λίγο με το χέρι για να γίνει γρομπαλάκια.

  • Σκεπάζουμε όλα τα μήλα με το κραμπλ μας.

  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα κραμπλ μας για να είναι τραγανά μετά.

  • Καλή απόλαυση!

Εικόνες