
Μηλόπιτα Ρώσικη, Sharlotka
Μηλόπιτα Ρώσικη, Sharlotka
της φίλης, Eleni Kappou μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά για την ζύμη:
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κ.σ ζάχαρη
λίγο αλάτι
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 αυγό
500γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Υλικά για την γέμιση:
4 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
2 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.σ. νερό
2 κ.σ. corn flaour
κανέλα
2 κ.σ. καρύδια τριμμένα
2 κ.σ. σταφίδα
κ.σ. = κουταλιές σούπας
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Για την ζύμη: Στο χλιαρό γάλα διαλύουμε την μαγιά την ζάχαρη το αλάτι το αυγό και το λάδι. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσει η ζύμη.

Για την γέμιση: Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα με την ζάχαρη και τα ψήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνουμε μέσα το corn flour και την κανέλα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε μέσα στα μήλα την σταφίδα και την καρυδόψιχα. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εντελώς.

Αφού είναι έτοιμη η ζύμη μας την κόβουμε σε μπαλίτσες σε μέτριο μέγεθος ανοίγουμε σε στρόγγυλα φύλλα. Χαράζουμε με το μαχαίρι λίγο στην μέση δηλαδή από το κέντρο προς την άκρη . Βάζουμε μια κουταλιά γέμιση στην άκρη και τυλίγουμε περιμετρικά σαν χωνάκι και τα τοποθετούμε περιμετρικά σε στρόγγυλο ταψί. Αφήνουμε να φουσκώσουν αλείφουμε από επάνω με αυγό διαλυμένο με λίγο νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.

Όταν κρυώσουν πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.






















