
Μηλόπιτα σφολιάτας
Μηλόπιτα φανταστική σφολιάτας.
Εύκολη αλλά πολύ νόστιμη μηλόπιτα.
Τρώγεται ζεστή με παγωτό αλλά και κρύα.
Μπορούμε επίσης να την κάνουμε ρολό με την σφολιάτα σαν στρούντελ.
10 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
150 με 200γρ ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό θέλετε να είναι
1 κουταλάκι κανέλα
80γρ βούτυρο
χυμό και ξύσμα από 1/2 λεμόνι
1 πακέτο διπλής σφολιάτας
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μήλα μας.

Σε κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά της γέμισης και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να καραμελώσει το ζουμάκι του.

Στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε βουτυρωμένο ταψί 28 εκ. Τρυπάμε με πιρούνι και απλώνουμε επάνω όλο το μείγμα με τα μήλα.

Σκεπάζουμε με το δεύτερο φύλλο σφολιάτας, κάνουμε τρυπούλες με πιρούνι.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου να ροδίσει ελαφρά.

Μόλις κρυώσει αχνίζουμε και κόβουμε.

Καλή απόλαυση!






















