
Μοσχαράκι Στρογγανόφ της Nenta Hsl
Μοσχαράκι Στρογγανόφ (η αλλιώς μοσχαράκι με μανιτάρια και γιαούρτι) της φίλης Nenta Hsl.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
1/2 κιλό μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1 ξερό κρεμμύδι
1/2 ποτηράκι κρασί λευκό
ζωμό από μοσχάρι η νερό με κύβο περίπου 2 ποτήρια νερού
2-3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
αλάτι
πιπέρι
λίγο μαϊντανό
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε σε ελαιόλαδο το μοσχαράκι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει χρώμα.

Αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τα μανιτάρια.

Βάζουμε το μοσχαράκι πάλι στην κατσαρόλα και σβήνουμε με το κρασί. Ύστερα προσθέτουμε τον ζωμό και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια φωτιά να μαγειρευτεί μέχρι να πιει σχεδόν όλο το ζουμί.

Λίγο πριν το τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό ( του πάει και άνηθος) και μαγειρεύουμε λίγο ακόμα μέχρι να δέσει η σάλτσα. Συνοδεύεται τέλεια με μακαρόνια, ρύζι η πατάτες τηγανητές.






















