
Μουσακάς παραδοσιακός όπως μας αρέσει
Μουσακάς παραδοσιακός όπως μας αρέσει.
Ένα υπέροχο Κυριακάτικο φαγητό αγαπημένο.
Με μελιτζάνες και πατάτες στο τηγάνι.
Άλλοι βάζουν και κολοκυθάκια τηγανητά μέσα, εμάς δεν μας άρεσε οπότε τον προτιμούμε έτσι.
8 πατάτες μεγάλες
6 μελιτζάνες ή και παραπάνω σε χοντρές φέτες
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κουτί χυμό ντομάτα
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 κύβο βοδινό
Υλικά για μπεσαμέλ
1 και 1/2 κιλό γάλα
4 με 6 κουταλιές γεμάτες αλεύρι ανάλογα πόσο σφιχτή την θέλουμε
αλάτι
μοσχοκάρυδο
2 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη
2 αυγά
τυρί τριμμένο κίτρινο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τηγανίζουμε τις πατάτες και τις μελιτζάνες σε καυτό σπορέλαιο σε ένα κατσαρολάκι η φριτέζα και τα βάζουμε σε στραγγιστήρι μακαρονιών να φύγουν τα λάδια τους.

Μελιτζάνες το ίδιο.

Για τον κιμά, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε ελάχιστο ελαιόλαδο και πολύ καλά μετά και τον κιμά, προσθέτουμε την ντομάτα, λίγο νερό, αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο και τον κύβο και αφήνουμε να βράσει 20 λεπτά. Αραδιάζουμε στο ταψί μας πρώτα τις πατάτες, μετά τις μελιτζάνες, τον κιμά.

Για την μπεσαμέλ βάζουμε όλα τα υλικά εκτός τα αυγά και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να κοχλάσει η κρέμα, αποσύρουμε και σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα. Απλώνουμε πάνω από τον κιμά μας και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά.

Σερβίρουμε αφού τραβήξει λίγο ο μουσακάς και σταθεροποιηθεί.
























