
Μουστοκούλουρα μαλακά της Maria Mpakali
Μουστοκούλουρα μαλακά της φίλης Maria Mpakali,
μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
250γρ μούστο
200γρ σπορέλαιο
200γρ ζάχαρη
150γρ νερό
100γρ μέλι
50γρ κονιάκ
10γρ αμμωνία
10γρ σόδα
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλιά σούπας κακάο
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μούστο, το νερό, το λάδι, τη ζάχαρη, το μέλι, το κονιάκ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη σόδα, την αμμωνία, τα κανελογαρύφαλλα, το κακάο ανακατεύοντας να διαλυθούν καλά. Τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να φτιάξουμε μία ζύμη μαλακή.

Αφήνουμε 15 λεπτά τη ζύμη να ξεκουραστεί. Παίρνουμε 50 γρ. ζύμη και πλάθουμε στρογγυλά κουλούρια. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί και τοποθετούμε επάνω τα κουλούρια (αν θέλουμε τα περνάμε στο σουσάμι), τα σκεπάζουμε με ένα άλλο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 150 βαθμούς αέρα για 20 λεπτά. Βγαίνουν περίπου 40 κομμάτια.






















