
Μπάμιες χρώμα κόκκινες στην γάστρα εύκολες
Μπάμιες όκρα κόκκινες στην γάστρα εύκολες
Πρώτη φορά βρήκα στην λαική αγορά αυτές τις μπάμιες σε αυτό το βαθύ κόκκινο χτώμα, σχεδόν μώβ.
Ρώτησα τι μπάμιες είναι αυτές και μου είπε ο κύριος στον πάγκο ότι τις καλλιεργεί ο ίδιος και ότι ο σπόρος είναι Βουργουνδίας.
Τις δοκίμασα λοιπόν, είναι νόστιμες και δεν μου φάνηκαν διαφορετικές σε γεύση από την κλασσική πράσινη μπάμια.
1.5 κιλό μπάμιες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
4 ώριμες ντομάτες τριμμένες ή 1 κουτί κονκασέ
2 κουταλάκια γεμάτα πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι μαιντανό ή λιγότερο ανάλογα πόσο θέλετε
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα
νερό ίσα να σκεπάσει τις μπάμιες
ελαιόλαδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε καλά τις μπάμιες αφού τις αφήσουμε πρώτα 10 λεπτά σε νερό με ξύδι και μετά τις ξεπλένουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά στην γάστρα μας και ανακατεύουμε καλά.

Σκεπάζουμε την γάστρα και ψήνουμε 50 λεπτά στους 200 βαθμούς και 10 λεπτά ξεσκέπαστη να πάρουν χρώμα. Να μείνουν με την σάλτσα τους αλλιώς θα προσθέσετε λίγο νερό ακόμα.

Καλή απόλαυση!






















