Μπακλαβάς βουτύρου με καρύδια και κανέλα

Μπακλαβάς βουτύρου με καρύδια και κανέλα

Μπακλαβάς, ένα κλασσικό σιροπιαστό γλυκό.

Με μπόλικα καρύδια και κανέλα και υπέροχο σιρόπι με μέλι.

Ιδανικό για γιορτινό τραπέζι και μη.

Η συνταγή είναι για ένα ταψάκι 25 με 26 εκ.

Αν θέλουμε σε μεγάλο ταψί 30 εκ ή ταψί φούρνου κάνουμε διπλή δόση.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΝΤΑΙΦΑΚΙΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

Για το σιρόπι
600γρ ζάχαρη
400γρ νερό
χυμό από 1/4 λεμόνι
3 κουταλιές σούπας μέλι στο τελείωμα
2 ξυλάκια κανέλας

14 φύλλα βηρυτού λεπτά για γλυκά
350γρ καρύδια αλεσμένα
1 κουταλιά σούπας κανέλα
250γρ βούτυρο λιωμένο αγελαδινό ή κατσικίσιο για περισσότερη γεύση

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βράζουμε πρώτα το σιρόπι μας για 5 με 7 λεπτά. Δεν το θέλουμε καυτό μετά.

  • Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.

  • Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας ή πυρέξ και βάζουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα.

  • Πασπαλίζουμε με μπόλικα καρύδια.

  • Βάζουμε γέμιση ανά δύο βουτυρωμένα φύλλα.

  • Σκεπάζουμε με τα 2 τελευταία φύλλα και βάζουμε από πάνω όλο το υπόλοιπο βούτυρο.

  • Χαράζουμε σε κομμάτια που θέλουμε. Αν θέλουμε καρφιτσώνουμε επάνω σε κάθε κομμάτι ξυλάκια γαρύφαλλο. Εγώ δεν έβαλα.

  • Σιροπιάζουμε κατευθείαν από τον φούρνο τον μπακλαβά μας. Καλό θα είναι να ψηθεί και να σιροπιαστεί το γλυκό μας από το βράδυ για να έχει τραβήξει το σιρόπι.

  • Καλή απόλαυση!