
Μπακλαβαδάκια ατομικά σιροπιαστά
Μπακλαβαδάκια ατομικά σιροπιαστά
της φίλης Κωνσταντινιά ΠΚ, ευχαριστούμε!
Μπακλαβαδάκια ατομικά, ένα σιροπιαστό που τρώγεται από όλους και όλες τις ώρες,
η μυρωδιά του φρέσκου βούτυρο σουσάμι καρύδια κανέλα γαρύφαλλο γεμίζει όλο το σπίτι .
1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά με 11 φύλλα
400 γραμμάρια καρύδια χοντροκομμένα
100 γραμμάρια σουσάμι καβουρδισμένο
100gr καρύδα τριμμένη
6 μπισκότα πτι-μπερ τριμμένα σκόνη στο μούλτι
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
μισό κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
ένα πακέτο 250 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
Για το σιρόπι
450 γραμμάρια ζάχαρη
μισή κούπα μέλι
450 γραμμάρια νερό
φλούδα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές σούπας χυμό από λεμόνι
1 ξύλο κανέλα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Λιώνω το βούτυρο ανακατεύω καρύδι, σουσάμι, ινδοκάρυδο, μπισκότα, κανέλα και γαρύφαλλο. Με το πινέλο αλείφω το λιωμένο βούτυρο στο φύλλο, το σουρώνω στη μέση σαν βεντάλια το διπλώνω και βάζω 2 κουταλιές της σούπας από την γέμιση.
Το διπλώνω το βάζω στο βουτυρωμένο ταψάκι και το ξανά αλείφω από πάνω. 
Ψήνω στους 160 βαθμούς αντιστάσεις για 45 με 50 λεπτά στην περίπτωση που δω ότι αρπάζει βάζω μία βρεγμένη λαδόκολλα από πάνω για να ψηθεί καλύτερα και από κάτω να πάρει χρώμα. Βράζω και το σιρόπι για 10 λεπτά.

Μόλις βγει το ταψί από το φούρνο ρίχνω αμέσως το σιρόπι ζεστό.
Καλή απόλαυση!






















