
Μπεζεδάκια με ινδοκάρυδο…ινδοκαρυδάκια
Μπεζεδάκια με ινδοκάρυδο, τραγανά απ έξω, ζουμερά από μέσα.
Νόστιμα κεράσματα για κάθε μέρα ή και για τις γιορτές.
Στην Γερμανία είναι ένα από τα παραδοσιακά γλυκάκια Χριστουγέννων.
Για 30 τεμάχια
3 ασπράδια αυγών
200γρ ζάχαρη άχνη
200γρ ινδοκάρυδο
2 βανίλιες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα τα ασπράδια με την άχνη, βανίλιες και το μισό ινδοκάρυδο να φτάσει τους 50 βαθμούς, ίσα ίσα να αντέχει το δάχτυλο μας μέσα αν δεν έχουμε θερμόμετρο και αποσύρουμε από την φωτιά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο ινδοκάρυδο και αν έχουμε τα ειδικά ρΙζόχαρτα από κατάστημα πρώτων υλών ζαχαροπλαστικής, τοποθετούμε από ένα κουταλάκι γεμάτο από πάνω,

αλλιώς επάνω σε χαρτί ψησίματος κατευθείαν.

Ψήνουμε σε 180 βαθμούς για 10 με15 λεπτά μόνο. Ισα να πάρουν χρώμα.

Μόλις κρυώσουν τα κλείνουμε καλά σε μεταλλικό κουτί γιατί στεγνώνουν εύκολα.






















