Μπεσαμέλ εύκολη και γρήγορη για όλες τις χρήσεις

Μπεσαμέλ εύκολη και γρήγορη , την φτιάχνουμε αραιή ή πιο σφιχτή ανάλογα την χρήση της.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Η δόση αυτή είναι για ταψί 28εκ. (παστίτσιο, μουσακάς κλπ.)

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΟΥΣΑΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

1 λίτρο γάλα ολόπαχο
2 κουταλιές σούπας γεμάτες βούτυρο ή μαργαρίνη
6 κουταλιές γεμάτες αλεύρι
αλάτι
μοσχοκάρυδο
2 αυγά

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε σε κατσαρόλα 1 λίτρο γάλα να ζεσταθεί μαζί με 2 κουταλιές βούτυρο η μαργαρίνη και λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο προσθέτουμε 4 με 5 κουταλιές αλεύρι ανάλογα πόσο σφιχτή η αραιή την θέλουμε. Ανακατεύουμε συνέχεια να διαλυθεί το αλεύρι και να αρχίζει να βράζει σε πιο χαμηλή φωτιά και να δέσει. Αποσύρουμε τη κατσαρόλα και σπάμε μέσα δύο αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα, γίνεται και χωρίς αυγά αλλά έτσι γίνεται πιο αφράτη.

  • Αν θέλουμε βάζουμε στην μπεσαμέλ και τυρί τριμμένο κίτρινο ή πασπαλίζουμε από πάνω πριν το ψήσιμο.