
Μπισκότα Βιεννέζικα σκέτα ή με σοκολάτα
Μπισκότα Βιεννέζικα σκέτα ή με σοκολάτα.
Πολύ ωραία τραγανά και νόστιμα μπισκότα που τα φτιάχνουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.
Ταιριάζουν απόλυτα με τον καφέ ή το τσάι μας ή με έναν χυμό για τα παιδιά.
Μπορούμε να τα κάνουμε και μακρόστενα και να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα σαν πτι φουρ.
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…
Η συνταγή είναι για 2 ταψιά φούρνου.
Περίπου 30 με 40 τεμάχια ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνουμε.
250γρ μαργαρίνη μαλακή
500γρ βούτυρο αγελαδινό μαλακό
300γρ ζάχαρη άχνη
6 καψουλάκια βανίλια
250γρ ασπράδια αυγών (περίπου από 8 αυγά)
1 κιλό περίπου μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα μαλακά βούτυρο - μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη να γίνει σαν αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά τα ασπράδια και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.

Δεν ανακατεύουμε πολύ το αλεύρι με το μίξερ για να μην σφίξει η ζύμη, την θέλουμε πολύ μαλακιά για να βγαίνει από το κορνέ.

Κάνουμε τα σχέδια μας στρόγγυλα ή μακρόστενα.

Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

Αν θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα με 1 κουταλιά ηλιέλαιο.

Η περνάμε την σοκολάτα από πάνω.

Καλή απόλαυση!






















