Μπισκότα Βιεννέζικα σκέτα ή με σοκολάτα

Μπισκότα Βιεννέζικα σκέτα ή με σοκολάτα.

Πολύ ωραία τραγανά και νόστιμα μπισκότα που τα φτιάχνουμε με σακούλα ζαχαροπλαστικής με κατσαρή μύτη.

Ταιριάζουν απόλυτα με τον καφέ ή το τσάι μας ή με έναν χυμό για τα παιδιά.

Μπορούμε να τα κάνουμε και μακρόστενα και να τα γεμίσουμε με μαρμελάδα σαν πτι φουρ.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Η συνταγή είναι για 2 ταψιά φούρνου.

Περίπου 30 με 40 τεμάχια ανάλογα το μέγεθος που θα τα κάνουμε.

Υλικά

250γρ μαργαρίνη μαλακή
500γρ βούτυρο αγελαδινό μαλακό
300γρ ζάχαρη άχνη
6 καψουλάκια βανίλια
250γρ ασπράδια αυγών (περίπου από 8 αυγά)
1 κιλό περίπου μαλακό αλεύρι ή για όλες τις χρήσεις

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε πάρα πολύ καλά τα μαλακά βούτυρο - μαργαρίνη με την ζάχαρη άχνη να γίνει σαν αφράτη κρέμα. Ρίχνουμε σιγά σιγά ανακατεύοντας καλά τα ασπράδια και στο τέλος το αλεύρι κοσκινισμένο.

  • Δεν ανακατεύουμε πολύ το αλεύρι με το μίξερ για να μην σφίξει η ζύμη, την θέλουμε πολύ μαλακιά για να βγαίνει από το κορνέ.

  • Κάνουμε τα σχέδια μας στρόγγυλα ή μακρόστενα.

  • Ψήνουμε στον αέρα στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.

  • Αν θέλουμε τα βουτάμε σε λιωμένη σοκολάτα με 1 κουταλιά ηλιέλαιο.

  • Η περνάμε την σοκολάτα από πάνω.

  • Καλή απόλαυση!