Μπισκότα Βρώμης νόστιμα και υγιεινά

Μπισκότα Βρώμης της φίλης Xara Melina Plomarith.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Υλικά

Βρώμη (2,5 κούπες του Νες)
1 μπανάνα (ή μήλο)
2 καλές κουταλιές σούπας μέλι
4 κοφτές κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από1 πορτοκάλι
λίγη σόδα
κανέλα,
1 μπέικιν πάουντερ
σταφίδες
κομματάκια σοκολάτας η ξηρούς καρπούς

Οδηγίες
  • Πολτοποιώ τη μπανάνα η το μήλο. Αλέθω τη βρώμη (βοηθά στο πλάσιμο). Σε μια λεκάνη, βάζω όλα τα υλικά (εκτός της βρώμης και του χυμού πορτοκάλι) και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Έπειτα, ρίχνω σταδιακά τη βρώμη (καθώς λειτουργεί όπως το αλεύρι) και παράλληλα λίγο λίγο το χυμό. Τέλος, προσθέτω τις σταφίδες η ο,τι άλλο επιλέξουμε.

  • Στρώνω αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-17' στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς. Τα μπισκοτάκια αυτά δεν φουσκώνουν/απλώνουν ιδιαίτερα οπότε μπορείτε να τα τοποθετείτε σχετικά κοντά. Όσο κρυώνουν γίνονται και πιο τραγανά.