Μπούτι χοιρινό στην γάστρα

Μπούτι χοιρινό στην γάστρα,

τυλιγμένο σε χαρτί ψησίματος και μετά σε αλουμινόχαρτο. Λουκούμι!

Ιδανικό για τραπέζι και γιορτές.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Υλικά

1 κομμάτι χοιρινό μπούτι 2 κιλά
αλάτι
πιπέρι
σκόρδο σκόνη ή 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
2 κουταλιές μουστάρδα
ελαιόλαδο λίγο
χυμό από 1 λεμόνι
ρίγανη
χαρτί ψησίματος
αλουμινόχαρτο

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ετοιμάζουμε το κρέας αφού το έχουμε πλύνει και έχουμε βάλει όλα τα υλικά που γράψαμε.

  • Τυλίγουμε σε χαρτί ψησίματος και μετά σε αλουμινόχαρτο. Βάζουμε στην γάστρα μας, σκεπάζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 2 ώρες σε αέρα.

  • Αν το θέλουμε πιο ξεροψημένο ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο και το χαρτί και αφήνουμε 10 λεπτά να πάρει χρώμα. Εγώ το άφησα έτσι για να είναι ζουμερό.

  • Όταν ανοίξουμε το χαρτί που είναι τυλιγμένο το κρέας μας θα έχει μαζέψει αρκετό ζουμάκι που αν το δέσουμε με λίγο κόρν φλάουερ ή αλεύρι κάνουμε μία ωραία σάλτσα και συνοδεύουμε με ρύζι, πατάτες, μακαρόνια.

  • Συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει.

  • Καλή απόλαυση!