
Μπριζόλα με πουρέ και σάλτσα μανιτάρια της Anthula Theo Kottas
Μπριζόλα με πουρέ και σάλτσα μανιτάρια της φίλης Anthula Theo Kottas.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Μπριζόλες χοιρινές ανάλογα πόσα άτομα είμαστε
Μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι κόκκινο
1 κουταλάκι αλεύρι
1 σφηνάκι λευκό κρασί
1 ποτήρι νερό με 1 κύβο βοδινό
Για τον πουρέ
πατάτες
γλυκοπατάτες
αλάτι
νερό 1 ποτήρι ή όσο χρειαστεί ανάλογα με την ποσότητα
λίγο γάλα
βούτυρο
μοσχοκάρυδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τηγανίζω την μπριζόλα και από τις δύο μεριές και την βάζω στο φούρνο για να μείνει ζέστη. Καθαρίζω τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζω στο τηγάνι και ένα κρεμμύδι κόκκινο Έπειτα ένα κουταλάκι αλεύρι το τσιγαρίζω κι αυτό και το σβήνω με ένα Σφηνάκι άσπρο κρασί. Ένα ποτηράκι νερό με 1 κύβο βοδινό και τα αφήνω να σιγανό βράσουν. Αλάτι και πιπέρι και στο τέλος ένα κυπελλάκι κρέμα γάλακτος.

Καθαρίζω και κόβω σε κύβους την πατάτα και την γλυκοπατάτα και τα βάζω να βράσουν με αλάτι. Όταν βράσουν και μαλακώσουν τα σουρώνω και στην κατσαρόλα ζεσταίνω γάλα με βούτυρο και βάζω και τις πατάτες τις αλατίζω λίγο και λίγο μοσχοκάρυδο και τις πατάω σε πουρέ.

Καλή απόλαυση!






















