Μπριζόλες χοιρινές με αρακά στην γάστρα

Μπριζόλες χοιρινές με αρακά στην γάστρα

Εύκολο και γρήγορο φαγητό. Πρώτη φορά πάντρεψα μπριζόλες με αρακά και μας άρεσε πάρα πολύ.

Η γάστρα διευκολύνει πολύ όταν δεν έχουμε πολύ χρόνο και επίσης το φαγητό γίνεται πιο ελαφρύ γιατί δεν τσιγαρίζουμε τίποτε.

Τα βάζουμε όλα μαζί στην γάστρα και ψήνονται ωραιότατα.

Για 4 μερίδες γενναιόδωρες.

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΛΑΔΕΡΟ ΑΡΑΚΑ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ

Υλικά

4 σπαλομπριζόλες χοιρινές
1,5 κιλό αρακά, φρέσκο ή κατεψυγμένο
2 κουταλιές σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
2 κρεμμύδια μέτρια προς μεγάλα κομμένα σε φέτες
1/2 κουτί ντομάτα πουμαρό
2 κουταλάκια γεμάτα πελτέ ντομάτας
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα γλυκιά
ελαιόλαδο
νερό ίσα να σκεπαστεί το φαγητό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Από το βράδυ αλατοπιπερώνουμε τις μπριζόλες μας και τις αλείφουμε με λίγο λάδι να μαλακώσουν. Μπορούμε να τις βάλουμε και κατευθείαν στην γάστρα αν τις αγοράσαμε την ίδια μέρα.

  • Σκεπάζουμε τις μπριζόλες με όλα τα υλικά, αρακά, κρεμμύδια, ντομάτα, μπαχαρικά, λάδι, νερό, άνηθο.

  • Ψήνουμε στους 220 βαθμούς σε αντιστάσεις για 15 λεπτά και στους 200 βαθμούς μετά για περίπου 45 λεπτά ακόμη. Το δοκιμάζουμε το φαγητό να δούμε αν μαλάκωσε ο αρακάς και μήπως θέλει λίγο νεράκι παραπάνω, δεν θέλουμε να στεγνώσει το φαγητό. Να έχει λίγη σάλτσα.

  • Αν έχει πολύ νερό το φαγητό αφήνουμε για 10 λεπτά ξεσκέπαστη την γάστρα για να βράσει και να δέσει το φαγητό μας.

  • Καλή απόλαυση!