Μπριός σε φόρμα ή ατομικά

Μπριός σε φόρμα ή ατομικά.

Brioche, ένα αφράτα άγλυκο ψωμί που ταιριάζει απόλυτα με γλυκές γεμίσεις ή επαλείψεις όσο και με αλμυρές.

Μπορούμε να το φάμε σαν ψωμί του τοστ αλλά και σκέτο με βούτυρο, μέλι, μαρμελάδα για πρωινό.

Με αυτήν την ζύμη αν την ψήσουμε σε στρόγγυλη βαθιά φόρμα κάνουμε τις μπόμπες που τις γεμίζουμε με αλλαντικά και τυριά για μπουφέ ή γενέθλια.

Υλικά

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ ΔΥΝΑΤΟ
70ΓΡ ΝΩΠΗ ΜΑΓΙΑ
100ΓΡ ΦΡΕΣΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
100ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ
4 ΑΥΓΑ
25ΓΡ ΑΛΑΤΙ
325ΓΡ ΝΕΡΟ ΧΛΙΑΡΟ

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    ΤΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΟΛΑ ΜΑΖΙ ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟ ΜΙΞΕΡ ΑΚΟΜΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΦΟΡΜΑ Η ΠΛΑΘΟΥΜΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΖΕΣΤΟ ΜΕΡΟΣ ΝΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΤΟΥΝ ΣΕ ΟΓΚΟ.

  • ΑΛΕΙΦΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΓΟ. ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ 180 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΑΠΟ 10 ΕΩΣ 30 ΛΕΠΤΑ. ΤΡΩΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΓΛΥΚΙΑ Η ΑΛΜΥΡΗ ΓΕΜΙΣΗ Η ΕΠΆΛΕΙΨΗ.

  • Καλή απόλαυση!