
Νηστίσιμο τσουρέκι της Ευαγγελίας Ανδρεδάκη
Νηστίσιμο τσουρέκι της φίλης Ευαγγελίας Ανδρεδάκη.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Η συνταγή βγάζει 3 τσουρέκια.
Για το προζύμι:
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για τη ζύμη:
1150 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γλ.μαστίχα Χίου
1 κ.γλ.μαχλέπι
αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Κάνουμε πρώτα το προζύμι κ το αφήνουμε 20 λ να φουσκώσει. Προσθέτουμε στο προζύμι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη 1- 1,5 ώρα να ανέβει. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (3 τσουρέκια). Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί 20 λεπτά ακόμα.

Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε το αμύγδαλο.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.






















