Νηστίσιμο τσουρέκι της Ευαγγελίας Ανδρεδάκη

Νηστίσιμο τσουρέκι της φίλης Ευαγγελίας Ανδρεδάκη.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Η συνταγή βγάζει 3 τσουρέκια.

Υλικά

Για το προζύμι:
2 φακελάκια μαγιά
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 φλυτζάνι νερό χλιαρό
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη ζύμη:
1150 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκι
1 φλυτζάνι σπορέλαιο
1 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη
500 ml χυμό πορτοκάλι
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1/2 κ.γλ.μαστίχα Χίου
1 κ.γλ.μαχλέπι
αμύγδαλο φιλέ για το στόλισμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κάνουμε πρώτα το προζύμι κ το αφήνουμε 20 λ να φουσκώσει. Προσθέτουμε στο προζύμι όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου και ζυμώνουμε. Αφήνουμε τη ζύμη 1- 1,5 ώρα να ανέβει. Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε (3 τσουρέκια). Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί 20 λεπτά ακόμα.

  • Αλείφουμε με ζαχαρόνερο και πασπαλίζουμε το αμύγδαλο.

  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά.