Ντομάτες με αυγά, στραπατσάδα ή καγιανάς

Ντομάτες με αυγά, στραπατσάδα ή καγιανάς.

Ένα εύκολο αγαπημένο πιάτο καλοκαιρινό και πολύ νόστιμο, το ψήνουμε στον φούρνο σαν ομελέτα ή το φτιάχνουμε στο τηγάνι.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Υπολογίστε από 2 αυγά στο άτομο, εγώ έβαλα 8 αυγά άρα για 4 άτομα.

Υλικά

1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 πιπεριές ψιλοκομμένες
6 με 8 ντομάτες ώριμες περασμένες στο μούλτι ή ρεντέ
ελαιόλαδο για το τσιγάρισμα
αλάτι,
πιπέρι μαύρο
πάπρικα γλυκιά
τυρί άσπρο η φέτα 200γρ
8 αυγά

Οδηγίες
  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το τυρί και τα αυγά και βράζουμε για 10 λεπτά. Δυναμώνουμε το μάτι και σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά και να δέσει η ντομάτα με τα αυγά…. Τρίβουμε και την φέτα μέσα και έτοιμη η στραπατσάδα μας στο τηγάνι.

  • Η εκτέλεση για την ομελέτα αυτή στον φούρνο είναι ίδια με του τηγανιού εκτός που εδώ χτυπάμε τα αυγά χωριστά και τα αδειάζουμε πάνω από την ντομάτα που έχουμε τσιγαρίσει με το κρεμμύδι και τις πιπεριές και τα ψήνουμε σε ταψάκι στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά.

  • Καλή απόλαυση!