
Ντομάτες πράσινες τουρσί της ‘Αννα Αννούλας
Ντομάτες πράσινες τουρσί της φίλης ‘Αννα Αννούλας.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες...Ευχαριστούμε!
Πράσινες μικρές ντοματούλες τουρσί.
Υπέροχος χειμωνιάτικος μεζές.
Ντοματούλες πράσινες
Λίγες πιπεριές μικρές
Σκόρδο
Σέλινο
Χοντρό αλάτι
Νερό
Για την άλμη
2 1/2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι για 1 κιλό νερό.
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά καλά σε τρεχούμενο νερό.

Κόβουμε σε σταυρό τής ντοματούλες μέσα βάζουμε σκόρδο και ΄αν θέλουμε και κόκκινη πιπεριά.

Φτιάχνουμε άλμη σε αναλογία 2 1/2 κουταλιές σούπας χοντρό αλάτι για ένα κιλό νερό. Βράζουμε το νερό ώσπου να διαλυθεί το αλάτι.

Προσθέστε την άλμη στα βάζα που έχουμε τις ντομάτες ώσπου να καλυφτούν. Κλείνουμε με το καπάκι αλλά δεν κλείνουμε καλά και κρατάμε έτσι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος για μια εβδομάδα. Μετά κλείνουμε καλά το καπάκι και αποθηκεύουμε σε σκοτεινό και δροσερό μέρος.






















