
Ντόνατς εύκολα της Christina Karagiannidou
Ντόνατς εύκολα της φίλης Christina Karagiannidou,
μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
3 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλυτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 βανίλια
λάδι για τηγάνισμα
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Σε μια λεκανίτσα ρίχνουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη, τη βανίλια και στο τέλος λίγο λίγο το νερό, ενώ ζυμώνουμε ελαφρώς με το χέρι μας μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη μαλακή που δεν κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε να σταθεί σκεπασμένη με μια πετσέτα για μια ώρα και να διπλασιαστεί σε όγκο. Αν η ζύμη κολλάει ίσως χρειαστεί λίγο αλεύρι παραπάνω. Μετά με λαδωμένα χέρια και σε λαδωμένη επιφάνεια.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα στρογγυλό περίπου 1 εκατοστό σε πάχος Παίρνουμε ένα ποτήρι με διάμετρο 6 εκ. και κόβουμε στρογγυλά (αν θέλουμε την τρύπα στο κέντρο την κάνουμε με ένα καπάκι από μπουκάλι )Τα αφήνουμε να σταθούν πάλι για 30 λεπτά μέχρι να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια πετσέτα. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε μέσα λίγα λίγα τα ντόνατς. Τα γυρίζουμε και από την άλλη μεριά να ροδίσουν ομοιόμορφα και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.

Τέλος τα διακοσμούσε με ότι θέλουμε ,εγώ τα βούτηξα σε λιωμένη κουβερτούρα και μετά σε χρωματιστή τρούφα ,τα μικρά στρογγυλά μπαλάκια είναι με μέλι και καρύδια.






















