Ομελέτα με σπανάκι, λουκάνικα, ντομάτα, τυρί

Ομελέτα με σπανάκι, λουκάνικα, ντομάτα, τυρί.

Τι πιο εύκολο και γρήγορο από μία ομελέτα στον φούρνο με ότι υλικά έχουμε.

Εγώ αυτοσχεδίασα με τα υλικά αυτά και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο!

Υλικά

Για 4 ως 6 μερίδες
12 αυγά για ταψί 30εκ
1 ποτήρι γάλα στο οποίο έχουμε διαλύσει 4 κουταλιές αλεύρι
1/2 κιλό σπανάκι φρέσκο ή κατεψυγμένο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 πιπεριά σε κομματάκια
2 ντομάτες μεγάλες η 3 μικρές σε κομματάκια
4 λουκάνικα βραστά (προαιρετικά) κομμένα σε ροδέλες
αλάτι
πιπέρι
ρίγανη
ελαιόλαδο
τυρί κίτρινο τριμμένο από πάνω

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Κρατάμε στην άκρη το γάλα με το αλεύρι, τα αυγά και το κεφαλοτύρι. Βάζουμε όλα τα υλικά με το ελαιόλαδο στο ταψί μας. Έχουμε ανάψει τον φούρνο στις αντιστάσεις στους 220 βαθμούς και βάζουμε το ταψί μας με τα υλικά στον πάτο του φούρνου να ψηθούν για 10 με 15 λεπτά. Μόλις μαραθούν και πάρουν λίγο χρώμα το βγάζουμε.

  • Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 200 βαθμούς. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα-αλεύρι και το προσθέτουμε στα ψημένα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να μοιραστούν όλα παντού. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο κίτρινο τυρί και ψήνουμε για άλλα 10 με 15 λεπτά.

  • Μπορούμε να συνοδέψουμε την ομελέτα μας με πράσινη σαλάτα . Αν περισσέψει μπορεί να μπει σε ένα ψωμάκι σαν κρύο σάντουιτς.