
Πάβλοβα, μαρέγκα με σαντιγί, φράουλες και σιρόπι
Πάβλοβα, μαρέγκα με σαντιγί, φράουλες και σιρόπι.
Μπεζές.
Υπέροχο γλυκό με αφράτη μαρέγκα, σαντιγί , σιρόπι φράουλας και φρέσκες φράουλες..
Η ποσότητα από τις φράουλες είναι κατά βούληση.
Εμείς τις θέλουμε μπόλικες στο γλυκό αυτό!
5 ασπράδια μεγάλων αυγών
150γρ ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
1/2 κουταλάκι ξύδι λευκό
μια πρέζα αλάτι, 2 βανίλιες
600γρ φράουλες
400γρ κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
μαρμελάδα φράουλα αραιωμένη με λίγο νερό
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε τα ασπράδια στο μίξερ, μόλις δούμε οτι αρχίζει και σφίγγει, ρίχνουμε το αλάτι και σιγά σιγά την ζάχαρη Αφού έχει σφίξει η μαρέγκα μας, δεν πέφτει από το κουτάλι, προσθέτουμε τις βανίλιες και σταματάμε το χτύπημα με το μίξερ, ανακατεύουμε με την σπάτουλα σιγά σιγά ρίχνοντας το ξύδι κι σιγά σιγά την άχνη κοσκινισμένη,

Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί κάνουμε έναν κύκλο με την μαρέγκα στο μέγεθος μιας τούρτας και ένα βαθούλωμα στην μέση.

Ψήνουμε για 1 ώρα και 45 λεπτά στους 100 βαθμούς. Αν είναι χοντρά στρωμένη η μαρέγκα ίσως θέλει κι 15 λεπτά παραπάνω... Εμένα μου αρέσει να είναι μαστιχωτή από μέσα, αν θέλουμε την ψήνουμε και παραπάνω αρκεί να μην πάρει σκούρο χρώμα, ένα πολύ ελαφρύ μπεζ θέλουμε όχι παραπάνω.

Χτυπάμε την σαντιγί μας σκέτη η με λίγη άχνη και με κορνέ την απλώνουμε ομοιόμορφα.

Προσθέτουμε τις φράουλες και την αραιωμένη με νερό μαρμελάδα φράουλας. Η έχουμε βράσει πολτοποιημένες φράουλες με λίγη ζάχαρη.

Καλή απόλαυση!


























