Πάστα Φλώρα αλλιώς με κράμπλ τραγανή

Πάστα Φλώρα αλλιώς με κράμπλ τραγανή

Αγαπάμε Πάστα Φλώρα!

Εδώ με μαρμελάδα βερίκοκο με αφράτη ζύμη κάτω και τραγανή επάνω.

Φυσικά μπορούμε να βάλουμε ως γέμιση όποια μαρμελάδα θέλουμε ή φρέσκα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια, κεράσια….

Για ταψάκι η πυρέξ 26 εκ.

Υλικά

Για την βάση
125γρ βούτυρο ή μαργαρίνη
3 αυγά
150γρ ζάχαρη
400γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπείκιν πάουντερ 10γρ
ξύσμα από 1 λεμόνι

Για την γέμιση
700 γρ μαρμελάδα αρεσκείας μας

Για τα κράμπλ από πάνω
300γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150γρ ζάχαρη
170 κρύο βούτυρο
1 κουταλάκι κανέλα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Χτυπάμε όλα τα συστατικά της βάσης , ζύμης μας. Πρώτα το βούτυρο με την ζάχαρη να ασπρίσουν και μετά όλα τ άλλα.

  • Απλώνουμε την ζύμη μας σε βουτυρωμένο ταψί 26 η 28 εκ.

  • Στρώνουμε ομοιόμορφα επάνω την μαρμελάδα μας.

  • Χτυπάμε με το μίξερ τα υλικά για το κραμπλ μας. Θα γίνει σαν σκόνη και μετά το ζυμώνουμε λίγο με το χέρι για να γίνει γρομπαλάκια.

  • Σκεπάζουμε με τα κραμπλ την μαρμελάδα μας.

  • Ψήνουμε στους 175 βαθμούς σε αέρα για 45 με 50 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρώμα τα κραμπλ μας για να είναι τραγανά μετά.

  • Καλή απόλαυση!