
Πάστα Φλώρα με γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο
Πάστα Φλώρα με γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο έκανα σήμερα.
Πολύ ωραία βγήκε, με την ωραία ζύμη τάρτας που κάνω και αντί για μαρμελάδα μπήκε γλυκό κουταλιού. Συμπλήρωσα και λίγο γλυκό κεράσι γιατί δεν μου έφτασε το δαμάσκηνο….
Δοκιμάστε την και έτσι την Πάστα Φλώρα!
Για το γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο
1κιλό δαμάσκηνα
1 κιλό ζάχαρη
150 ml νερό
1 κουταλιά σούπας γλυκόζη
χυμό από 1/2 λεμόνι, βράζουμε μέχρι να δέσει.
Υλικά Για Την Ζύμη
250 γρ μαργαρίνη λιωμένη
1/2 ποτήρι ζάχαρη
1/4 ποτηριού κονιάκ
2 βανίλιες, ξύσμα από 1 λεμόνι,
1 αυγό
3 ποτήρια περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ 20γρ
Υλικά Για Την Γέμιση
500γρ μαρμελάδα βερίκοκο ή γλυκό κουταλιού δαμάσκηνο ή άλλη αρεσκείας σας
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά να γίνει μια μαλακιά ζύμη που να μην κολλάει, Χωρίζουμε στα δύο, τυλίγουμε το πιο μικρό κομμάτι σε σελοφάν και αφήνουμε την ζύμη να κρυώσει στο ψυγείο μισή ώρα περίπου, το υπόλοιπο ζυμάρι το πατάμε σε μια διαιρούμενη φόρμα 28 cm και αδειάζουμε από πάνω ένα βάζο γλυκό κουταλιού ή μαρμελάδα της αρεσκείας μας 500γρ.

Αφού πάγωσε το ζυμάρι στο σελοφάν κάνουμε κορδόνια και βάζουμε σταυρωτά επάνω στην μαρμελάδα ή κάνουμε ότι άλλο σχέδιο θέλουμε με κουπ πατ, ψήνουμε στον αέρα σε ζεστό φούρνο 175 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Η ζύμη αυτή είναι πολύ ωραία και μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε και για μηλόπιτα, ροδακινόπιτα, αχλαδόπιτα, δαμασκηνόπιτα, σκεπασμένη με ζυμαράκι η όχι. Γίνονται και μπισκότα, κουλουράκια η μπισκοτάκια με μαρμελάδα από πάνω.
Στην ζύμη αν δεν βάλετε το αυγό μπορεί να γίνει και νηστίσιμη.
Καλή απόλαυση!





















