Πίτα γεμιστή με μπριάμ και τραχανά

Πίτα γεμιστή με μπριάμ και τραχανά.

Τι κάνουμε όταν δεν τρώνε το φαγητό που μαγειρέψαμε? Πίτα!

Μπριάμ χωρίς πατάτες με κολοκυθάκια, μελιτζάνες , πιπεριές και ντομάτα, τραχανά, λουκάνικα βραστά και φέτα!

Αν την θέλετε νηστίσιμη δεν βάζετε τυρί και λουκάνικα.

Υλικά

Για το φύλλο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξίδι
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
περίπου 700 γρ αλεύρι

Για την γέμιση
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
4 βραστά λουκάνικα

Για να προσθέσουμε μετά στην γέμιση
250γρ τυρί φέτα
1/2 ποτήρι τραχανά (γλυκό έβαλα εγώ)
1 κουτάλα ζουμί από το τουρλού μας

ελαιόλαδο για άλειμμα
κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Οδηγίες
  • Ζυμώνουμε την ζύμη μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 5 φύλλα για κάτω και 5 φύλλα για επάνω λαδωμένα.

  • Κόβουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

  • Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, βάζουμε κομμένα τα λαχανικά και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και βράζουμε για 40 λεπτά. Βράζουμε και κόβουμε τα λουκάνικα.

  • Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

  • Περνάμε με λάδι και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

  • Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

  • Με σαλάτα και γιαούρτι ένα υπέροχο πιάτο!

Εικόνες