
Πίτα γεμιστή με μπριάμ και τραχανά
Πίτα γεμιστή με μπριάμ και τραχανά.
Τι κάνουμε όταν δεν τρώνε το φαγητό που μαγειρέψαμε? Πίτα!
Μπριάμ χωρίς πατάτες με κολοκυθάκια, μελιτζάνες , πιπεριές και ντομάτα, τραχανά, λουκάνικα βραστά και φέτα!
Αν την θέλετε νηστίσιμη δεν βάζετε τυρί και λουκάνικα.
Για το φύλλο
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι αλάτι
1 κουταλιά ξίδι
1/4 ποτηριού ελαιόλαδο
περίπου 700 γρ αλεύρι
Για την γέμιση
2 κολοκυθάκια
2 μελιτζάνες
1 κρεμμύδι
ελαιόλαδο
2 ντομάτες τριμμένες
αλάτι
πιπέρι
4 βραστά λουκάνικα
Για να προσθέσουμε μετά στην γέμιση
250γρ τυρί φέτα
1/2 ποτήρι τραχανά (γλυκό έβαλα εγώ)
1 κουτάλα ζουμί από το τουρλού μας
ελαιόλαδο για άλειμμα
κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)

Ζυμώνουμε την ζύμη μας και αφήνουμε να ξεκουραστεί. Ανοίγουμε 5 φύλλα για κάτω και 5 φύλλα για επάνω λαδωμένα.

Κόβουμε τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια και μελιτζάνες.

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο λάδι, βάζουμε κομμένα τα λαχανικά και την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, λίγο νερό και βράζουμε για 40 λεπτά. Βράζουμε και κόβουμε τα λουκάνικα.

Βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.

Περνάμε με λάδι και πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε για 50 με 60 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Με σαλάτα και γιαούρτι ένα υπέροχο πιάτο!
























