
Πίτα γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα τεμπέλικη
Πίτα γλυκιά με κίτρινη κολοκύθα τεμπέλικη
Μία πίτα γλυκιά τέλεια, εύκολη, γρήγορη και πάνω απ όλα πολύ νόστιμη.
Με κίτρινη ψημένη κολοκύθα που θα πρέπει να είναι πάνω από 1.5 κιλό για να μας μείνει περίπου 1 κιλό μετά το άδειασμα.
Για ένα ταψάκι 26 με 28 εκ.
Αν την θέλουμε νηστίσιμη απλά δεν βάζουμε τα αυγά και προσθέτουμε 3 κουταλιές σούπας νερό.
1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
ελαιόλαδο για τα φύλλα και το ταψάκι
Υλικά για την γέμιση
1 κιλό κολοκύθα ψημένη πολτοποιημένη
1 ποτήρι ζάχαρη 300γρ
1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
2 αυγά
1/2 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό ή χοντρό
3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
Τρώγεται με άχνη ζάχαρη και κανέλα ή και σκέτη.
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα
Καθαρίζουμε και κόβουμε στην μέση την κολοκύθα μας, μαζί με την φλούδα της.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 μέχρι να μαλακώσει αφού δοκιμάσουμε με ένα πηρούνι. Την αδειάζουμε με ένα κουτάλι.
Προσθέτουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.
Αφήνουμε να σταθεί για ένα τέταρτο να φουσκώσει μέσα το σιμιγδάλι.
Λαδώνουμε το ταψί μας και κάθε φύλλο ξεχωριστά. Το πακέτο μας πρέπει να έχει 12 φύλλα.
Τρείς φορές θα βάλουμε γέμιση ανά 3 φύλλα.
Στο τέλος χαράζουμε την πίτα και λαδώνουμε με το πινέλο.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου , να ροδίσει καλά.

























