
Πίτα, Ζύμη σπιτική για πίτα αλμυρή ή γλυκιά
Πίτα, Ζύμη σπιτική για πίτα αλμυρή ή γλυκιά.
Παραδοσιακό φύλλο πίτας δικό μου.
Υλικά
1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου
Οδηγίες
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί μέσα σε μεμβράνη.

Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά.

Τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6.

Τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

Προσθέτουμε την γέμιση της αρεσκείας μας, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.























