Πίτα, Ζύμη σπιτική για πίτα αλμυρή ή γλυκιά

Πίτα, Ζύμη σπιτική για πίτα αλμυρή ή γλυκιά.

Παραδοσιακό φύλλο πίτας δικό μου.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες…

Υλικά

1 και 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές ξύδι
αλεύρι από 800γρ έως 1 κιλό περίπου

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ζυμώνουμε όλα τα υλικά σε μίξερ ή στο χέρι να γίνει μία ελαστική μαλακιά ζύμη χωρίς να κολλάει και αφήνουμε 10 λεπτά να ξεκουραστεί μέσα σε μεμβράνη.

  • Κόβουμε την ζύμη σε 12 κομμάτια και τα κάνουμε μπαλάκια και αφήνουμε σκεπασμένα να ξεκουραστούν 15 λεπτά.

  • Τα ανοίγουμε σε φύλλα μικρά και τα λαδώνουμε ενδιάμεσα 6 και 6.

  • Τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε τα 6 για κάτω μαζί και τα 6 για επάνω μαζί.

  • Προσθέτουμε την γέμιση της αρεσκείας μας, ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.

Εικόνες