Πίτα με πλιγούρι Κουμπέμπα, της Maja Siouzou

Πίτα με πλιγούρι Κουμπέμπα, της φίλης Maja Siouzou.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Κυκλαδίτικη συνταγή.

Κουμπέμπα ή αλλιώς πίτα με πλιγούρι με γέμιση κιμά και ξηρούς καρπούς στο φούρνο.

Υλικά

2 μεγάλα ποτήρια πλιγούρι
300 γρ κιμά μοσχαρίσιο
2 μεγάλα κρεμμύδια (ένα κρεμμύδι για το μείγμα και ένα για τη γέμιση)
3 μεγάλες κουταλιές βούτυρο
2 κουταλιές λάδι (Για το τσιγάρισμα του κιμά)
1 φλιτζάνι ξηρούς καρπούς
αλάτι
πιπέρι
1 κύβο λαχανικών ή βοδινού για τη γέμιση

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Μουλιάζουμε το πλιγούρι σε ελάχιστο νερό σε μία λεκάνη μέχρι να μαλακώσει το στραγγίζουμε καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ένα κρεμμύδι και μία χούφτα κιμά από τα 300 γρ. που έχει η συνταγή.

  • Τα πολτοποιούμε όλα μαζί τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.

  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε δύο κουταλιές λάδι τσιγαρίζουμε κι τον κιμά με ένα κρεμμύδι και τους ξηρούς καρπούς βάζουμε μπόλικο πιπέρι και τον κύβο χωρίς καθόλου νερό και τσιγαρίζουμε για 5 λεπτά. Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο στρώνουμε το μισό μείγμα από το πλιγούρι Μετά στρώνουμε την γέμιση, τον κιμά με τους ξηρούς καρπούς.

  • Βάζουμε από πάνω το υπόλοιπο μείγμα με πλιγούρι. (Απλώνω το μείγμα προσεκτικά βρέχω τα χέρια μου συνεχώς και στρώνω).

  • Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο πάνω από την πίτα μας, στολίζουμε με ξηρούς καρπούς και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

  • Καλή απόλαυση!