Πίτα με σιμιγδαλόκρεμα, τυρί φέτα, gouda

Πίτα με σιμιγδαλόκρεμα, τυρί φέτα, gouda.

Εγώ την έφτιαξα με φύλλο έτοιμο χωριάτικο για πίτες.

Φυσικά με δικό μας φύλλο θα γίνει πιο νόστιμη και τραγανή.

Σιμιγδαλοκρεμοτυροκασερόπιτα!

Για την κρέμα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ψιλό και χοντρό σιμιγδάλι ανάλογα τι σας αρέσει και αν το θέλετε σπυρωτό ή μη.

Μία καλή ιδέα για την Κυριακή της Τυρινής!

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΗΣ ΤΥΡΙΝΗΣ

Η Κυριακή, πριν από την έναρξη της Μεγάλης Τεσσαρακοστής είναι γνωστή και ως Κυριακή της Τυροφάγου ή Τυρινής, μια ημέρα πλούσια σε λαογραφικά δρώμενα.

Η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, αυγών, ψαριών και ελαιολάδου, απαγορεύει όμως την κρεοφαγία.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/1066

Υλικά

1 πακέτο χωριάτικο φύλλο έτοιμο για πίτα, 750γρ 6 με 8 φύλλα
ελαιόλαδο συν
1 αυγό με 4 κουταλιές γάλα για από πάνω

Για την κρέμα
1 λίτρο γάλα
αλάτι
πιπέρι
100γρ βούτυρο
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
3 αυγά
350γρ τυρί φέτα
200γρ τυρί τριμμένο κίτρινο gouda, του πάει και η γραβιέρα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βάζουμε το γάλα μας να βράσει μαζί με το αλάτι (λίγο), πιπέρι, σιμιγδάλι, βούτυρο ανακατεύοντας συνέχεια.

  • αφού έχει κοχλάσει δύο τρεις φορές το αποσύρουμε από το μάτι και σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά.

  • Προσθέτουμε το θρυμματισμένο τυρί.

  • Το κίτρινο τριμμένο τυρί.

  • Ανακατεύουμε απαλά.

  • Στρώνουμε τα μισά φύλλα ένα ένα λαδωμένα σε ταψί 30εκ.

  • Απλώνουμε μέσα την κρέμα μας.

  • Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα μεταξύ τους. Χαράζουμε και πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και 1 αυγό χτυπημένο με 4 κουταλιές γάλα να πάει παντού.

  • Ψήνουμε για 45 λεπτά σε 180 βαθμούς και 10 λεπτά στους 200.

  • Καλή απόλαυση!