
Πίτα σπιτική της Foteini Kokkonesi
Πίτα σπιτική της φίλης Foteini Kokkonesi.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
4 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1,5 ποτήρι χλιαρό νερό
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλυτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
250 γρ μαργαρίνη σόφτ
Για την γέμιση
ή τυρί φέτα με λίγο λάδι και 1 αυγό
ή σπανάκι ζεματισμένο με φέτα και άνηθο και λίγο λάδι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη μαργαρίνη και αφήνουμε τη ζύμη μισή ώρα να ξεκουραστεί. Χωρίζουμε σε δύο μπάλες και ανοίγουμε ένα ορθογώνιο φύλλο το οποίο το αλείφουμε με τη μισή μαργαρίνη και κόβουμε σε κομμάτια τα οποία επανωτίζουμε και τα κλείνουμε σε μπάλα. Το πατάμε και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Το ίδιο κάνουμε και με την άλλη μπάλα. Ανοίγουμε μετά τη κάθε μπάλα σε φύλλο και βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, μετά γέμιση και μετά το άλλο φύλο από πάνω. Αλείφουμε με κρόκο αυγού και γάλα. Χαράζουμε σε κομμάτια. Ψήσιμο στους 180 βαθμούς κάτω αντίσταση και αέρα για περίπου μία ώρα.






















