
Πίτσα Μαργαρίτα με μοτσαρέλα και ντομάτα
Πίτσα μαργαρίτα με μοτσαρέλα , ντομάτα και βασιλικό.
Απολαυστική για όσους δεν προτιμούν τα αλλαντικά.
Η ζύμη είναι αυθεντική ιταλική συνταγή από το Μιλάνο.
Μπορείτε φυσικά επάνω στην ζύμη να βάλετε όποιο υλικό σας αρέσει.
Υλικά Για Την Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
600ml νερό
25γρ αλάτι
5γρ ξηρή μαγιά
λίγο λάδι για το άνοιγμα
Υλικά Για Από Επάνω
150γρ συμπυκνωμένη σάλτσα ντομάτας δικιά μας ή έτοιμη pomodoro
400gr μαλακιά άσπρη μοτσαρέλα (την στρόγγυλη)
4 ντομάτες σε ροδέλες
λίγο ελαιόλαδο
λίγη ρίγανη
μερικά φρέσκα φύλλα βασιλικού ή λίγη αποξηραμένη
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε την ζύμη μας να γίνει μαλακιά να μην κολλάει. Αν θέλουμε την ζύμη μας πολύ λεπτή χωρίζουμε στην μέση για δυο πίτσες, Αν την θέλουμε λίγο πιο χοντρή την χρησιμοποιούμε όλη σε ένα ταψί φούρνου. Εγώ την έβαλα όλη. Λαδώνουμε ελαφρά την ζύμη και την ανοίγουμε με τα χέρια μας επάνω στο αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας.

Απλώνουμε την σάλτσα ντομάτας.

Κόβουμε την μοτσαρέλα σε φέτες και σκορπίζουμε παντού.

Κόβουμε τις ντομάτες μας σε ροδέλες, απλώνουμε, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και ρίγανη. Προσθέτουμε και τα φύλλα βασιλικού.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς αέρα για 20 με 30 λεπτά περίπου ανάλογα το πάχος της ζύμης μας.

Καλή απόλαυση!






















