Παναρισμένα μπαλάκια ρυζιού, Arancini ιταλικά

Παναρισμένα μπαλάκια ρυζιού, Arancini ιταλικά της φίλης Christy Vla Fa.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι Arborio για ριζότο
1 κουταλιά βούτυρο
1 αυγό
αλάτι
πιπέρι
λίγο σαφράν
1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί parmigiano - παρμεζάνα

Για την γέμιση
κομμένη μοτσαρέλα σε κύβους
μπορούμε να βάλουμε και μπέικον ή κάποια άλλα αλλαντικά

Για το πανάρισμα
νερό
αλεύρι
φρυγανιά
σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Βράζουμε και σουρώνουμε το ρύζι μας. Προσθέτουμε βούτυρο, αλατοπίπερο και safran. Απλώνουμε σε πιατέλα για να κρυώσει . προσθέτουμε ένα αυγό και ένα φλιτζάνι τριμμένο τυρί Parmigiano και ανακατεύουμε καλά.

  • Βρέχουμε τα χέρια μας και φτιάχνουμε μπαλάκια και βάζουμε μέσα 1 κύβο τυρί που λιώνει (όπως Mozzarella).

  • Περνάμε τα μπαλάκια από ένα χυλό από αλεύρι και νερό και μετά από τριμμένη φρυγανιά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.