
Παντζάρια σαλάτα με γιαούρτι και καρύδια
Παντζάρια σαλάτα, με λάδι , αλάτι, σκορδάκι και ξύδι, γιαούρτι στραγγιστό και καρύδια.
Δροσερή και νόστιμη, μαζί με τα φύλλα τους.
1 κιλό παντζάρια με τα φύλλα τους ή μόνο οι βολβοί
αλάτι
σκόρδο σκόνη ή φρέσκο
ξύδι μπόλικο
ελαιόλαδο κατά βούληση
4 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό
λίγα σπασμένα καρύδια
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χωρίζουμε τους βολβούς από τα φύλλα και τα πλένουμε όλα πολύ καλά. Κόβουμε τις άκρες από τους βολβούς και τρίβουμε καλά να φύγει το χώμα. Τα φύλλα τα πλένουμε σε 3 νερά σίγουρα και στραγγίζουμε.

Βάζουμε νερό να σκεπάσουν τους βολβούς και μόλις πάρουν βράση βάζουμε στην κατσαρόλα μας (μεγάλη) και τα κοτσάνια με τα φύλλα.

Βράζουμε μέχρι να περνάει το πιρούνι μας στον βολβό και στραγγίζουμε όλα μαζί σε σουρωτήρι και αφήνουμε να κρυώσουν λίγο. Ξεφλουδίζουμε με τα χέρια τα παντζάρια μας και κόβουμε τα φύλλα. Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά τώρα στην σαλάτα μας και καλή απόλαυση. Μπορούμε να φάμε τα φύλλα χωριστά μόνο με λάδι και ξίδι και τους βολβούς με το γιαούρτι.






















