
Παξιμαδάκια νηστίσιμα της Reggina Filippou
Παξιμαδάκια νηστίσιμα με γεύση μαστίχας της φίλης Reggina Filippou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
1 φλιτζάνι ηλιέλαιο
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γκαζόζα
1/2 κουταλάκι σόδα
ξύσμα πορτοκαλιού
λίγο λικέρ μαστίχας (προαιρετικα)
1/2 κουταλάκι σκόνη μαστίχας
4-5 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (περιέχει μπέικιν)
σουσάμι για επικάλυψη
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χτυπάμε την ζάχαρη με το ηλιέλαιο. Διαλύουμε την σόδα στην γκαζόζα και την ρίχνουμε στην ζάχαρη. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη μαλακή και εύπλαστη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Πλάθουμε τέσσερα φραντζολάκια, τα κυλάμε στο σουσάμι και τα χαράζουμε.

Ψήνουμε στους 180 για 40 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα κόβουμε σε φέτες, τα ξαπλώνουμε και τα ψήνουμε πάλι στους 160 για δέκα λεπτά.

Δεν πρέπει να σκληρύνουν πολύ στον φούρνο γιατί θα σκληρύνουν κι άλλο καθώς θα κρυώνουν.






















