
Παστίτσιο της μαμάς Ειρήνης
Παστίτσιο της μαμάς Ειρήνης.
Αγαπημένο φαγητό της οικογένειας και ειδικά των παιδιών.
1 πακέτο μακαρόνια Νο2 για παστίτσιο
Για την γέμιση
750γρ κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι μεγαλούτσικο ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί χυμό ντομάτας η 2 αλεσμένες μεγάλες ντομάτες
αλάτι, πιπέρι μαύρο και κόκκινο, μοσχοκάρυδο
ελαιόλαδο, νερό
1 κύβο βοδινό
Μπεσαμέλ
1 και 1/2 λίτρο γάλα,
100 γρ μαργαρίνη (2 κουταλιές γεμάτες)
2 αυγά,
4με 6 κουταλιές γεμάτες αλεύρι ανάλογα πόσο σφιχτή την θέλετε
150γρ τριμμένο κίτρινο τυρί
αλάτι
μοσχοκάρυδο
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο, μόλις ροδίσει λίγο βάζουμε και τον κιμά και τον πατάμε καλά με ένα κουτάλι ανακατεύοντας στην κατσαρόλα μέχρι να ψηθεί, να ασπρίσει δηλαδή. Προσθέτουμε την ντομάτα , τον πελτέ, αλάτι, κύβο, πιπέρια και λίγο μοσχοκάρυδο και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να βράσει για 25 λεπτά.

Βράζουμε τα μακαρόνια όσο γράφει επάνω η συσκευασία και τα σουρώνουμε και τα βάζουμε σε ένα ταψί 28 με 30cm.

Για την μπεσαμέλ (τεμπέλικη), βάζουμε το γάλα να ζεσταθεί, προσθέτουμε την μαργαρίνη, το αλεύρι, λίγο αλάτι και μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να βράσει. Αποσύρουμε από την φωτιά, σπάμε μέσα τα αυγά και ανακατεύουμε γρήγορα να ενσωματωθούν με την κρέμα

Αδειάζουμε την μπεσαμέλ πάνω από τον κιμά και πασπαλίζουμε με τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήνουμε 45 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή απόλαυση!





















