Πατάτες γιαχνί νηστίσιμες ή μη

Πατάτες γιαχνί νηστίσιμες ή μη

Αν θέλουμε τις τρώμε σκέτες με κρεμμύδι και ντοματούλα μαγειρεμένες.

Μπορούμε όμως να προσθέσουμε κάποιο αλλαντικό χοντροκομμένο, λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης ή και χωριάτικο λουκάνικο για περισσότερη γεύση.

Η συνταγή βγάζει 4 ως 6 μερίδες.

Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες..

Υλικά

8 με 10 πατάτες περίπου μέτριες ως μεγάλες
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 με 2 σκελίδες σκόρδο πατημένες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
5 ντομάτες αλεσμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών ή βοδινό
νερό

αν θέλουμε λουκάνικο ή αλλαντικό σε κομματάκια

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ροδίζουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια μας να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

  • Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε κύβους μέτριους.

  • Κόβουμε το αλλαντικό ή τα λουκάνικα μας. Αν θέλουμε νηστίσιμο το φαγητό μας δεν τα προσθέτουμε φυσικά.

  • Τα περνάμε λίγο μαζί με τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν ελαφρά.

  • Αν δεν θέλουμε αλλαντικό ή λουκάνικο προσθέτουμε κατευθείαν τις πατάτες. Βάζουμε και τα υπόλοιπα συστατικά.

  • Σκεπάζουμε τις πατάτες μας με το νερό ίσα ίσα και βάζουμε να βράσει για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

  • Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και χυλώσει το ζουμί τους αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

  • Καλή απόλαυση!