
Πατάτες γιαχνί νηστίσιμες ή μη
Πατάτες γιαχνί νηστίσιμες ή μη
Αν θέλουμε τις τρώμε σκέτες με κρεμμύδι και ντοματούλα μαγειρεμένες.
Μπορούμε όμως να προσθέσουμε κάποιο αλλαντικό χοντροκομμένο, λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης ή και χωριάτικο λουκάνικο για περισσότερη γεύση.
Η συνταγή βγάζει 4 ως 6 μερίδες.
8 με 10 πατάτες περίπου μέτριες ως μεγάλες
4 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
1 με 2 σκελίδες σκόρδο πατημένες
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
5 ντομάτες αλεσμένες ή 1 κουτί κονκασέ
1 κουταλάκι πελτέ ντομάτας
1 κύβο λαχανικών ή βοδινό
νερό
αν θέλουμε λουκάνικο ή αλλαντικό σε κομματάκια
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ροδίζουμε πολύ καλά τα κρεμμύδια μας να μαραθούν και να πάρουν χρώμα.

Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες μας σε κύβους μέτριους.

Κόβουμε το αλλαντικό ή τα λουκάνικα μας. Αν θέλουμε νηστίσιμο το φαγητό μας δεν τα προσθέτουμε φυσικά.

Τα περνάμε λίγο μαζί με τα κρεμμύδια να τσιγαριστούν ελαφρά.

Αν δεν θέλουμε αλλαντικό ή λουκάνικο προσθέτουμε κατευθείαν τις πατάτες. Βάζουμε και τα υπόλοιπα συστατικά.

Σκεπάζουμε τις πατάτες μας με το νερό ίσα ίσα και βάζουμε να βράσει για 45 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.

Μόλις μαλακώσουν οι πατάτες και χυλώσει το ζουμί τους αποσύρουμε από την φωτιά και πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.

Καλή απόλαυση!






















