
Πατάτες ογκρατέν, απλό, γρήγορο και νόστιμο
Πατάτες ογκρατέν, απλό, γρήγορο και νόστιμο.
Φαγητό στιγμής όταν δεν έχουμε χρόνο να μαγειρέψουμε κάτι πιο απαιτητικό.
Αγαπημένο των παιδιών.
Εύκολο, πολύ νόστιμο, ιδανικό και για τραπέζι.
10 μεγάλες πατάτες
4 αυγά
1 λίτρο γάλα
ελαιόλαδο
10 φέτες μπριζόλα καπνιστή ή γαλοπούλα ή ζαμπόν
10 φέτες τυρί γκούντα
αλάτι
πιπέρι μαύρο και κόκκινο
κίτρινο τριμμένο τυρί, παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες όχι πολύ χοντρές ούτε πολύ λεπτές. Στρώνουμε τις μισές κάτω, από πάνω βάζουμε το αλλαντικό μας σε φέτες στην σειρά και από πάνω το τυρί μας σε φέτες. Σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες πατάτες , αν δεν μας φτάσουν, συμπληρώνουμε για να σκεπάσουν από πάνω.

Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το λάδι μας, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε τις πατάτες μας.

Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί μας και ψήνουμε σε αντιστάσεις στους 200 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου, να ροδίσει το φαγητό μας.

Καλή απόλαυση!






















