
Πεϊνιρλάκια σπιτικά της Matia Alvanou
Πεϊνιρλάκια σπιτικά της φίλης Matia Alvanou.
Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές…εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Υλικά Για Την Ζύμη
500ml γάλα χλιαρό
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
240ml λάδι (μισό ελαιόλαδο μισό σπορέλαιο)
1 κουταλάκι αλάτι
αλεύρι περίπου 1 κιλό
Υλικά Για Την Γέμιση
μπείκον
ζαμπόν
κίτρινο τυρί, όλα ψιλοκομμένα
τυρί κρέμα
πιπέρι
και ότι άλλο θέλουμε
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα χέρια. Αφήνουμε τη ζύμη 10 λεπτά να ξεκουραστεί και τα φτιάχνουμε αμέσως.

Ανακατεύουμε την γέμιση μας, ανοίγουμε το φύλλο, κόβουμε στρόγγυλα, βάζουμε 1 κουταλάκι γέμιση στην μέση, κάνουμε δίπλα στην γέμιση από μία χαρακιά δεξιά και αριστερά και διπλώνουμε την ζύμη την μία άκρη επάνω από την άλλη. Τα αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 με 35 λεπτά να πάρουν χρώμα.

Καλή απόλαυση!






















