
Πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και πλιγούρι
Πιπεριές κόκκινες Φλωρίνης γεμιστές με ρύζι και πλιγούρι
Πόσο νόστιμες και γλυκιές είναι αυτές οι πιπεριές όταν ψήνονται.
Πολύ ωραίες με ρυζάκι και πλιγούρι.
Εύκολο καλοκαιρινό φαγητό που μπορούμε να φάμε κρύο και ζεστό.
Με τυρί φέτα , γιαουρτάκι στραγγιστό, τζατζίκι και ότι άλλο σας αρέσει.
10 με 12 πιπεριές Φλωρίνης ανάλογα το μέγεθος
για την γέμιση:
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1 πιπεριά αλεσμένη
2 κουταλάκια πελτέ
1 ποτήρι νερό
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι μαύρο
πάπρικα γλυκιά
μαιντανό
1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
1/2 φλιτζάνι πλιγούρι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Πλένουμε τις πιπεριές μας, κόβουμε τα καπάκια όχι ολόκληρα , βγάζουμε τα σπόρια τους. Οι 10 με 12 πιπεριές χωράνε ξαπλωμένες στο μεγάλο ταψί φούρνου.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι μας στο ελαιόλαδο και την αλεσμένη μεγάλη πιπεριά μας. Προσθέτουμε το νερό, τα μπαχαρικά και τον ψιλοκομμένο μαιντανό, βράζουμε όλα αυτά για 5 λεπτά και αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το ρύζι και το πλιγούρι και ανακατεύουμε.

Γεμίζουμε τις πιπεριές μας στα 3/4. Σκεπάζουμε με νερό μέχρι την μέση των πιπεριών, πασπαλίζουμε με μπόλικο ελαιόλαδο και αλάτι.

Ψήνουμε στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά.

Με τυρί φέτα ή τζατζικάκι, τέλειο φαγητό!






















