
Πιροσκί στρουμπουλά γεμιστά με λουκάνικο
Πιροσκί στρουμπουλά γεμιστά με λουκάνικο
Υπέροχα αφράτα πιροσκί γεμιστά με λουκάνικα τύπου Φραγκφούρτης,
της φίλης μας Ρεγγίνας Φιλίππου.
Μέλος στην Ομάδα μας,
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες!
Βγαίνουν περίπου 30 τμχ. μικρά.
1/2 φλιτζάνι γάλα ζεστό,
3/4του φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο και ζεστό,
κουταλάκι αλάτι
2 αυγά, μιάμιση κουταλιά ξηρή μαγιά,
3-3 1/2φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 περίπου λουκανικάκια μικρά
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Πρέπει να έχουμε μία ελαστική ζύμη. Την σκεπάζουμε και αφήνουμε να φουσκώσει.

Κόβουμε κομμάτια από την ζύμη, στο μέγεθος μικρού μανταρινιού.

Σε κάθε κομμάτι βάζουμε ένα μικρό λουκάνικο Φρανκφούρτης και κλείνουμε την ζύμη καλά.

Αφήνουμε να φουσκώσουν και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά.

Καλή απόλαυση!
























