Ποντιακό παραδοσιακό χαβίτς με φούρνικον αλεύρι της Άννας Αννούλα

Ποντιακό παραδοσιακό χαβίτς με φούρνικον αλεύρι της φίλης μας Άννας Αννούλα. Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!

Η λέξη φούρνικον, προέρχεται από τον φούρνο, δηλαδή ψημένος σε φούρνο.  Είναι ψημένο στο φούρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι το καλαμποκάλευρο.
Φούρνικον αλεύρι θα βρείτε στο εμπόριο.

Υλικά

4-5 κουταλιές φούρνικον αλεύρι (καβουρδισμένο καλαμποκάλευρο)
2 φλιτζάνια περίπου νερό
1-2 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό
αλάτι κατά βούληση

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά. Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό να ζεσταθεί ρίχνουμε το αλάτι

  • Όταν ζεσταθεί το νερό, λίγο πριν κάψει (όχι να βράσει) ρίχνουμε κουτάλα -κουτάλα το αλεύρι. Ανακατεύουμε συνεχώς για να μη σβολιάσει, ώσπου να πετύχουμε μια κρέμα χωρίς σβόλους. Προσοχή όταν αρχίσει να βράζει, να μην καείτε!

  • Σβήνουμε το μάτι και ανακατεύουμε, αφήνοντας να βράσει 1-2 είναι αρκετά.

  • Μοιράζουμε αμέσως στα πιάτα μέσα βάζουμε από 1 κομμάτι βούτυρο και σερβίρουμε. Μπορείτε να προσθέσετε και στραγγιστό γιαούρτι και κομμάτια κασέρι, το οποίο λιώνει μέσα ή φέτα. Η λέξη φούρνικον, προέρχεται από τον φούρνο, δηλαδή ψημένος σε φούρνο.

  • Είναι ψημένο στο φούρνο ή στο τηγάνι χωρίς λάδι το καλαμποκάλευρο. Φούρνικον αλεύρι θα βρείτε στο εμπόριο.