Πορτοκάλι γλυκό στο φούρνο της Ευαγγελίας Σκαρμούτσου

Πορτοκάλι γλυκό στο φούρνο της φίλης Ευαγγελίας Σκαρμούτσου.

Μέλος της Ομάδας μας, Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες... Ευχαριστούμε!

Υλικά

4-5 μέτρια πορτοκάλια
1 κιλό ζάχαρη
1 πορτοκάλι χυμό
1 λεμόνι χυμό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα ξύνουμε ελαφρά, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε. Σε 1ώρα αλλάζουμε 4 φορές το νερό να ξεπικρίσουν και είναι έτοιμα. Αδειάζουμε το νερό και αφήνουμε τα πορτοκάλια σχεδόν να κρυώσουν. Κόβουμε τις άκρες και καθαρίζουμε τυχόν σημαδάκια. Τα κόβουμε στη μέση κάθετα και μετά σε φέτες.

  • Τα βάζουμε σε ταψί και ρίχνουμε 1 κιλό ζάχαρη, τον χυμό του λεμονιού και τον χυμό του πορτοκαλιού και δύο βανίλιες προαιρετικά.

  • Σκεπάζουμε με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο το κλείνουμε καλά γύρω-γύρω. Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς σε αερόθερμο (ανάλογα με το πόσο δυνατά ψήνει ο φούρνος) περίπου 1 ώρα και 20 λεπτά .

  • Δοκιμάζουμε το σιρόπι σε παγωμένο πιατάκι και μετά στο ψυγείο για να δούμε αν έχει δέσει! Αν όχι συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να δέσει.

  • Όταν είναι έτοιμο αμέσως γεμίζουμε τα βάζα μας.

  • Καλή απόλαυση!