
Πορτοκαλόπιτα υπέροχη, ζουμερή και πολύ γευστική
Πορτοκαλόπιτα υπέροχη, ζουμερή και πολύ γευστική
με φύλλο κρούστας και σιρόπι,
ένα γλυκό υπέροχο και πολύ εύκολο.
Υλικά Για Την Πορτοκαλόπιτα
1 πακέτο 450-500gr φύλλο κρούστας για γλυκά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ 20γρ
2 βανίλιες
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%
Υλικά Για Το Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
φλούδα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/4 λεμόνι
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε έξω να στεγνώσει για τουλάχιστον μία με δύο ώρες, ώστε να κομματιάζεται εύκολα.

Τρίβουμε με τα χέρια τα ξερά φύλλα μέσα σε βουτυρωμένο ταψί.

Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι με σύρμα η μίξερ.

Προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα φύλλα και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το μείγμα μας

Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 25 με 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε από πάνω ομιόμορφα το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό.






















