Πορτοκαλόπιτα υπέροχη, ζουμερή και πολύ γευστική

Πορτοκαλόπιτα υπέροχη, ζουμερή και πολύ γευστική

με φύλλο κρούστας και σιρόπι,

ένα γλυκό υπέροχο και πολύ εύκολο.

Υλικά

Υλικά Για Την Πορτοκαλόπιτα
1 πακέτο 450-500gr φύλλο κρούστας για γλυκά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
1 φακελάκι μπείκιν πάουντερ 20γρ
2 βανίλιες
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι 2 ή 0%

Υλικά Για Το Σιρόπι
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
φλούδα από 1 πορτοκάλι
χυμό από 1/4 λεμόνι

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Ανοίγουμε το φύλλο από τη συσκευασία και το αφήνουμε έξω να στεγνώσει για τουλάχιστον μία με δύο ώρες, ώστε να κομματιάζεται εύκολα.

  • Τρίβουμε με τα χέρια τα ξερά φύλλα μέσα σε βουτυρωμένο ταψί.

  • Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο, τη ζάχαρη, το ξύσμα, τη βανίλια, τα αυγά και το γιαούρτι με σύρμα η μίξερ.

  • Προσθέτουμε το μπέικιν και ρίχνουμε το μείγμα επάνω από τα φύλλα και ανακατεύουμε με τα χέρια να πάει παντού το μείγμα μας

  • Ψήνουμε την πορτοκαλόπιτα για 25 με 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Ρίχνουμε από πάνω ομιόμορφα το κρύο σιρόπι στο καυτό γλυκό.