
Πράσα ala crème, σως για κόκκινο κρέας
Πράσα ala crème, σως για κόκκινο κρέας
της φίλης Matia Alvanou. Μέλος της Ομάδας μας,
Συνταγές, εύκολες, γρήγορες και νόστιμες… Ευχαριστούμε!
Πράσα ala crème…εξαιρετική σως για κόκκινα κρέατα (φιλέτο μοσχαρίσιο..μπριζόλες…steak minutes) αλλά και κάθε λογής ψητό κρέας.
Πολύ εύκολη και χωρίς πολλά υλικά!
10 πράσα (το άσπρο μέρος)
50γρ βούτυρο
150 ml κρέμα γάλακτος
Αλατοπίπερο
Μπόλικο μοσχοκάρυδο
100γρ τριμμένη γραβιέρα η άλλο τυρί
- Μέθοδος Βήμα - Βήμα

Χωρiστε τα πράσα στη μέση και μετά κόψτε τα σε μικρά κομμάτια.

Bάλτε τα σε ένα φαρδύ σκεύος και αφού τα αλατίσετε καλά σοτάρετε τα μέχρι να μαραθούν πολύ καλά. Προσθέστε το βούτυρο και συνεχίστε για άλλα 5 λεπτά.
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος τα μπαχαρικά και τέλος το τυρί.
Μόλις δέσουν αποσύρουμε από την φωτιά. Έτοιμη η σως!

Καλή απόλαυση!





















