Πρασόρυζο ωραίο και νηστίσιμο

Πρασόρυζο ωραίο και νηστίσιμο

Σε ποιον δεν αρέσει το Πρασόρυζο όταν δεν θέλει ή δεν τρώει κρέας?

Εύκολη και γρήγορη, υγιεινή συνταγή.

Υλικά

1,5 κιλό πράσα πλυμένα και κομμένα σε χοντρές ροδέλες
1 μεγάλο κρεμμύδι σε φέτες
5 με 6 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένο
2 κουταλάκια πελτέ ντομάτας
1/2 κουτί πουμαρό ντομάτα
150γρ ρύζι καρολίνα, 3/4 φλυτζάνι
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
πάπρικα καπνιστή
νερό

Οδηγίες
  • Μέθοδος Βήμα - Βήμα

    Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο να πάρουν λίγο χρώμα. Ρίχνουμε και τα πράσα και ταγυρνάμε μερικές φορές με την κουτάλα στην κατσαρόλα.

  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός από το ρύζι . Σκεπάζουμε με νερό τα υλικά μας και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 50 λεπτά.

  • Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύοντας συχνά βράζουμε για 15 λεπτά. Κοιτάμε μήπως θέλει πρόσθετο νερό.

  • Αφήνουμε αλλά 15 λεπτά να τραβήξει τα ζουμιά του μετά τον βρασμό και σερβίρουμε.
    Καλή απόλαυση!